Οι Αμερικανοί ζητούν δράση κατά της κλιματικής αλλαγής εάν δεν τους κοστίσει πολύ!

Σχεδόν το 70% των Αμερικανών, ανάμεσά τους και η πλειονότητα των Ρεπουμπλικάνων, θέλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες να αναλάβουν «επιθετική» δράση για να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή.

propoli

Ωστόσο μόνο το ένα τρίτο θα υποστήριζε έναν επιπλέον φόρο 100 δολαρίων τον χρόνο για να βοηθήσει στην επίτευξη αυτού του στόχου, σύμφωνα με δημοσκόπηση των οργανισμών Reuters/Ipsos που δόθηκε στην δημοσιότητα. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, 69% των Αμερικανών – περιλαμβανομένων του 56% των Ρεπουμπλικάνων και του 71% των ανεξάρτητων- πιστεύουν πως οι ΗΠΑ χρειάζεται να αναλάβουν «επιθετική» δράση για να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή.

Η υποστήριξη τέτοιων αλλαγών μειώνεται ωστόσο δραματικά, όταν στους Αμερικανούς τίθεται η ερώτηση αν είναι πρόθυμοι να αναλάβουν ορισμένα κόστη για την επίτευξή τους. Μόνο 34% δηλώνουν πως είναι πολύ ή κάπως πιθανό να πληρώσουν επιπλέον 100 δολάρια τον χρόνο σε φόρους για να βοηθήσουν, περιλαμβανομένων του 25% των Ρεπουμπλικάνων και του 33% των ανεξάρτητων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Μόνο 38% λένε ότι είναι πιθανό να βοηθήσουν χρησιμοποιώντας για παράδειγμα μέσα δημόσιας μεταφοράς ή το σύστημα του συνεπιβατισμού (carpooling) και 33% θα ήταν πρόθυμοι να αλλάξουν το αυτοκίνητό τους με ηλεκτρικό όχημα, ενώ 42% λένε ότι θα ήταν πιθανό να εγκαταστήσουν ηλιακούς συλλέκτες, σύμφωνα με την δημοσκόπηση.

Πηγή – Πληροφορίες: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Loading