Οι αρχές «βλέπουν» ξένες χώρες πίσω από την κυβερνοεπίθεση στη Σιγκαπούρη

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, οι αρμόδιοι σε θέματα ασφαλείας, φέρονται να κατονομάζουν ξένες χώρες ή οι μυστικές τους υπηρεσίες, για την κυβερνοεπίθεση που σημειώθηκε στο διάστημα μεταξύ 27 Ιουνίου και 4 Ιουλίου στη Σιγκαπούρη.

propoli

Μόλις, χθες, οι αρμόδιες αρχές της Σιγκαπούρης ανακοίνωσαν ότι χάκερς παραβίασαν μια κυβερνητική βάση δεδομένων και έκλεψαν τα αρχεία υγείας περίπου 1,5 εκατομμυρίου πολιτών της χώρας, περιλαμβανομένου του πρωθυπουργού Λι Χσιέν Λουνγκ.

Από την πλευρά τους οι αρμόδιες αρχές, κάνουν λόγο για ξένες κυβερνήσεις, εξαιτίας της πολυπλοκότητας και της απαραίτητης τεχνογνωσίας για μια τέτοιου βεληνεκούς επίθεση.

Ο υπουργός Υγείας της Σιγκαπούρης δήλωσε ότι η επίθεση ήταν «σκόπιμη, στοχευμένη και καλά σχεδιασμένη και δεν ήταν έργο τυχαίων χάκερς ή εγκληματικών οργανώσεων», ενώ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, θύμα και αυτός της επίθεσης, παραπέμπει σε ξένη χώρα.

Σημιεώνεται πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών σε θέματα ασφαλείας, τα δεδομένα υγείας μιας χώρας και των πολιτών της, αποτελούν σημαντικό χαρτί στα χέρια μιας άλλης χώρας, καθώς σύμφωνα με τον Τζεφ Μίντλετον, επικεφαλής της εταιρείας συμβούλων κυβερνοασφαλείας Lantium, οι δράστες μπορούν να τα χρησιμοποιούν ως όπλο εκβιασμού ανθρώπων με εξουσία.

«Πολλές πληροφορίες σχετικά με την υγεία ενός προσώπου μπορούν να αλιευθούν από τα φάρμακα που παίρνει. Όποιες πληροφορίες σχετικά με τη υγεία του που δεν δημοσιεύονται μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εκβιασμό. Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν μακρά παράδοση σε αυτό».

Loading