«Οι βουλευτές πρέπει να αποφασίσουν για την ψηφοφορία για το Brexit»

Ο πρόεδρος της βουλής των Κοινοτήτων, δήλωσε ότι από την πλευρά του, θεωρεί «ορθό», οι Βρετανοί βουλευτές να αποφασίσουν μόνοι τους κατόπιν ψηφοφορίας, για το εάν επιθυμούν να αναβληθεί ή όχι η προγραμματισμένη ψηφοφορία για την έγκριση της συμφωνίας για το Brexit.

propoli

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε γνωστοποιήσει νωρίτερα και το βρετανικό ενημερωτικό δίκτυο BBC, η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι, αποφάσισε να αναβάλλει την συγκεκριμένη ψηφοφορία, που ήταν προγραμματισμένη να λάβει μέρος εντός 24ωρου.

Από την πλευρά του, πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου, είχε προβεί σε αυτή τη δήλωση, μόλις λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της Τερέζας Μέι.

«Σε κάθε πολιτισμένο και ώριμο περιβάλλον που σέβεται τους άλλους, το να επιτρέπεται στη Βουλή να έχει λόγο θα ήταν η σωστή και, τολμώ να πω, η προφανής πορεία που θα έπρεπε να ακολουθηθεί», είπε ο Μπέρκοου μιλώντας στο κοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος πρόσθεσε πάντως ότι μολονότι η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να καθυστερήσει μονομερώς την ψηφοφορία, ο ίδιος με μεγάλη του χαρά θα διευκόλυνε τη διεξαγωγή μιας ψηφοφορίας για το θέμα αυτό.

Loading