Ρεκόρ για φέτος αναμένεται να σημειώσουν οι εξαγωγές ρωσικών σιτηρών

Σε πρωτοφανή ύψη ρεκόρ αναμένεται να φτάσουν για φέτος οι εξαγωγές ρωσικών σιτηρών. Βάσει των στοιχείων που συγκέντρωσαν, Ρώσοι εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι κατά το τρέχον αγροτικό έτος (ολοκληρώνεται την 1η Ιουλίου) η παραγωγή που θα δοθεί για εξαγωγή υπολογίζεται σε περίπου 54 εκατ. τόνους σιτηρών.

propoli

Ενδεικτικά, στο διάστημα 2016-2017 οι εξαγωγές σιτηρών είχαν φθάσει σε ύψος ρεκόρ, στους 35,5 εκ τόνους (αύξηση 5%) εκ των οποίων 27,1 εκατομμύρια τόνοι ήταν σίτος (αύξηση 10%). Ωστόσο, σημειώνεται ότι το επόμενο έτος η ποσότητα αυτή αναμένεται και πάλι να μειωθεί.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γενικού διευθυντή του Ινστιτούτου Αγοράς αγροτικών προϊόντων Ντμίτρι Ρίλκο, οι ρωσικές εξαγωγές αναμένεται να φθάσουν τα 53 εκατομμύρια τόνους. Σε παραπλήσια όμως συμπεράσματα φαίνεται να καταλήγει και ο πρόεδρος της Ρωσικής Ένωσης παραγωγών σιτηρών Αρκάντι Ζλοτσέφσκι , ο οποίος θεωρεί ότι οι εξαγωγές σιτηρών θα κυμανθούν μεταξύ των 53 και 53,5 εκατομμυρίων τόνων, ενώ οι εξαγωγές σίτου θα φθάσουν τα 41 εκατομμύρια τόνους για φέτος.

Loading