Οι ΗΠΑ διαβεβαίωσαν τη Γερμανία για τη μη επιβολή κυρώσεων για τον Nord Stream-2

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Γερμανίδας εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών Άνικα Άιχορν, η Γερμανία εξασφάλισε από τις ΗΠΑ έπειτα από διαπραγματεύσεις, τη μη επιβολή κυρώσεων σε ξένες εταιρείες που σχετίζονται με έργα κατασκευής αγωγών.

propoli

Συγκεκριμένα, η Άιχορν σε δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στην πιθανή επιβολή δασμών σε ξένες εταιρείες που σχετίζονται με έργα κατασκευής αγωγών, λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ στην Ρωσία, αναφορικά και με την εν εξελίξει κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2, που θα συνδέει τη Ρωσία με την Γερμανία, ξεκαθαρίζοντας ότι «προς το παρόν» δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

«Είχαμε δηλώσει και παλαιότερα ότι απορρίπτουμε τις εξωχώριες κυρώσεις. Αυτό αφορά όλες τις χώρες και όλες τις πτυχές. Στην περίπτωση της Ρωσίας αυτό που έγινε, είναι ότι κάναμε διαπραγματεύσεις με την ρωσική και την αμερικανική πλευρά. Και πήραμε την υπόσχεση της αμερικανικής πλευράς, αφού πρωτίστως συζητήθηκαν τα έργα που σχετίζονται με τους αγωγούς, που λέει, ότι προς το παρόν στα έργα αυτά δεν θα επιβληθούν κυρώσεις» δήλωσε η Άϊχορν.

«Οι ΗΠΑ μας είπαν, ότι προς το παρόν δεν θα επιβάλλουν κυρώσεις στους αγωγούς φυσικού αερίου» διευκρίνισε η Άϊχορν, η οποία ωστόσο δεν μπορούσε να δώσει μια απάντηση για τα τι υπονοεί με την διατύπωση «προς το παρόν».

Loading