Οι Κινέζοι, ο πιο αισιόδοξος λαός σε όλο το κόσμο σύμφωνα με έρευνα

Βάσει έρευνας η οποία είδε το φως της δημοσιότητας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, και η οποία εκπονήθηκε από την εταιρεία Ipsos για λογαριασμό του ιδρύματος Bill & Melinda Gates, οι Κινέζοι ενήλικες και νέοι φαίνεται πως είναι οι πιο αισιόδοξοι σε όλο τον κόσμο.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, αντικείμενο της έρευνας αποτελούσε το ποσοστό της αισιοδοξίας που αισθάνονται οι άνθρωποι σε διαφορετικές γωνιές του πλανήτη. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 9 Ιουλίου έως τις 22 Αυγούστου σε 15 χώρες μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, η Βραζιλία, η Κίνα, η Γαλλία, η Γερμανία, η Βρετανία, η Ινδία, το Μεξικό, η Ρωσία και οι ΗΠΑ.

Τα συμπεράσματα της έρευνας

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Κινέζοι ενήλικες και νέοι, σε ποσοστό 88% και 94% αντίστοιχα, είναι οι πιο αισιόδοξοι για το μέλλον της χώρας τους. Για το μέλλον του κόσμου είναι επίσης αισιόδοξοι, με τα σχετικά ποσοστά να διαμορφώνονται στο 85% για τους ενήλικες και στο 90% για τους νέους.

Οι Κινέζοι ενήλικες (78%) και νέοι (89%) είναι αυτοί που συμφωνούν περισσότερο με την άποψη πως η γενιά τους θα έχει έναν πιο θετικό αντίκτυπο στον κόσμο σε σχέση με αυτή των γονιών τους. Ιδιαίτερα οι νέοι στην Κίνα είναι πιο αισιόδοξοι σε σχέση με τους συνομηλίκους τους σε άλλες χώρες.

Μεγαλύτερο ποσοστό των Κινέζων ενηλίκων (84%) και νέων (92%) σε σχέση με τους συμμετέχοντες από άλλες χώρες εκτιμούν ότι η γενιά τους είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με αυτή των γονιών τους.

Loading