Οργή στο Ισραήλ λόγω γυμνής φωτογράφισης μοντέλου στο Τείχος των Δακρύων

Έντονη κατακραυγή έχει προκαλέσει η απόφαση ενός νεαρού μοντέλου από το Βέλγιο, να φωτογραφηθεί γυμνή μπροστά από το Τείχος των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ.

propoli

Πρόκειται για την 26χρονη Μαριζά Παπέν, η οποία επισκέφθηκε τη πόλη, και φωτογραφήθηκε μισοξαπλωμένη σε μια άσπρη πλαστική καρέκλα, στο μπαλκόνι ενός κτιρίου με φόντο το Τείχος των Δακρύων, το οποίο θεωρείται το πιο ιερό μνημείο για τους Εβραίους ανά τον κόσμο και το οποίο βρίσκεται στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με τις θρησκευτικές αρχές της χώρας, η κίνηση αυτή θεωρήθηκε «δυσάρεστη και σοβαρή». Ο Σμούελ Ραμπίνοβιτς, ο ραβίνος που είναι υπεύθυνος για το Τείχος των Δακρύων, καλούμενος να σχολιάσει το περιστατικό, δήλωσε ότι το επεισόδιο αυτό είναι «δυσάρεστο, σοβαρό και θλιβερό, καθώς πλήττει την ιερότητα του τόπου και τα (θρησκευτικά) συναισθήματα όσων τον επισκέπτονται».

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης από την πλευρά τους ανέφεραν ότι σε παρόμοια κίνηση, είχε προχωρήσει ξανά και στο παρελθόν η Παπέν, καθώς  το 2017 η ίδια φέρεται να είχε συλληφθεί και κρατηθεί για 24 ώρες στην Αίγυπτο, αφού πόζαρε γυμνή μπροστά στον ναό του Καρνάκ.

Η επίμαχη φωτογραφία:

Loading