Ορθογραφικό λάθος δημόσιου υπαλλήλου στοίχισε την ζωή ιερόδουλης

Έντονη κριτική προς τις αρχές, έχει προκαλέσει μια υπόθεση στην Γερμανία, καθώς εξαιτίας λάθους της υπηρεσίας Μετανάστευσης, μια γυναίκα ιερόδουλη από την Ρουμανία, δολοφονήθηκε βάναυσα.

propoli

Η συγκεκριμένη υπόθεση έλαβε χώρα στην πόλη Ρέγκενσμπουργκ, το καλοκαίρι του 2017. Όλα ξεκίνησαν όταν ο 23χρονος Σενεγαλέζος, είχε επισκεφθεί τον οίκο ανοχής που δούλευε η ρουμανικής καταγωγής ιερόδουλη Lica Luminata. Αφού λοιπόν την πλήρωσε, δίνοντάς της 50 ευρώ, έκανε σεξ μαζί της και στην συνέχεια την έκλεψε και στο τέλος την σκότωσε προκαλώντας της ασφυξία με το μαξιλάρι, καταφέρνοντας να διαφύγει ανενόχλητος.

Μάλιστα, ο δράστης, ονόματι Soueymane Sidiki, δεν διέμενε με απολύτως νόμιμο τρόπο στην Γερμανία. Ο ίδιος είχε αιτηθεί άσυλο από την χώρα τρεις φορές. Ωστόσο καμία από αυτές τις φορές δεν κατάφερε να λάβει την πολυπόθητη ασυλία. Σημειώνεται πως η δολοφονία σημειώθηκε μόλις δύο μήνες μετά την τελευταία του απόπειρα να λάβει πράσινη κάρτα.

Ένα μικρό ορθογραφικό ατόπημα όμως ήταν αυτό που ίσως ευθύνεται και για την δολοφονία της κοπέλας. Ο υπεύθυνος στον οποίο είχε απευθυνθεί ο νεαρός για την κατάθεση των στοιχείων του στην υπηρεσία Μετανάστευσης, δεν είχε γράψει σωστά το όνομά του, με αποτέλεσμα αυτός να μην μπει στην λίστα για απέλαση.

Εν τέλει, ο Sidiki, συνελήφθη από τις αρχές, όταν προσπάθησε μαζί με άλλους δύο να εγκαταλείψει την Γερμανία, στα σύνορα με την Τσεχία. Αυτό που τον πρόδωσε φαίνεται να ήταν του στίγμα του κινητού της άτυχης Ρουμάνας ιερόδουλης.

Τι υποστήριξε στην ομολογία του

Κατά την διάρκεια της ομολογίας του, ο νεαρός υποστήριξε ότι ένας άλλος μετανάστης, που έμενε στο ίδιο κτίριο ασύλου με εκείνον, τού είπε ότι μπορεί να χτυπήσει και να κλέψει τις ιερόδουλες χωρίς να υποστεί συνέπειες.

Από την άλλη, ο δικηγόρος του, ονόματι Robert Hankowetz, ανέφερε ότι ο 23χρονος προέβη στην εγκληματική αυτή ενέργεια διότι έχει μία άρρωστη κόρη και χρειαζόταν επειγόντως χρήματα. Παράλληλα ανέφερε ότι επίτηδες εξαπάτησε τον δημόσιο υπάλληλο, δίνοντας ψεύτικα στοιχεία, διότι υπήρχε ένταλμα για τη σύλληψή του στο Μάλι.

Φυσικά, ερευνάται και ο ίδιος ο δημόσιος υπάλληλος, η απροσεξία του οποίου στοίχισε την ζωή της άτυχης νεαρής ιερόδουλης.

Loading