Ουρουγουάη: Η απόδραση μαφιόζου έφερε την παραίτηση του διευθυντή

Ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Σωφρονισμού (INR), που επιβλέπει το σύστημα των φυλακών στην Ουρουγουάη, υπέβαλε χθες την παραίτησή του, την επομένη της θεαματικής απόδρασης ηγετικού στελέχους της Ντράνγκετα, οργάνωσης της ιταλικής μαφίας που κυριαρχεί στην περιοχή της Καλαβρίας, από φυλακή στο Μοντεβιδέο.

propoli

Ο Ρόκο Μοράμπιτο, κρατούμενος από το 2017 ενόψει της έκδοσής του στην Ιταλία, απέδρασε το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα, μαζί με άλλους τρεις εγκλείστους, χάρη σε μια τρύπα στην οροφή του κτιρίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών γνωστοποίησε με ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του ότι έκανε δεκτή την παραίτηση του Αλμπέρτο Γαδέα, υπηρεσιακού διευθυντή του INR. Πρόσθεσε ότι έχουν κινηθεί διοικητικές διαδικασίες για το προσωπικό της φυλακής.

Προς το παρόν, η κυβέρνηση δεν έχει εκφραστεί δημόσια για τις συνθήκες της απόδρασης του Ιταλού, ο οποίος συνελήφθη το 2017 στην Ουρουγουάη, όπου ζούσε παράνομα επί 13 χρόνια με ψευδώνυμο. Το 2018, οι αρχές της λατινοαμερικάνικης χώρας έδωσαν πράσινο φως για να αρχίσει η διαδικασία έκδοσής του.

Πολύ γρήγορα αφού μεταδόθηκε η είδηση της απόδρασης, ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι απαίτησε «εξηγήσεις από την κυβέρνηση στο Μοντεβιδέο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading