Ουτρέχτη: Κατηγορούμενος για τρομοκρατία ο δράστης

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για τρομοκρατία θα βρεθεί ο δράστης της επίθεσης σε τραμ στην Ουτρέχτη, ο οποίος θα παρουσιαστεί αύριο ενώπιον του δικαστηρίου.

propoli

Εκτός από το κίνητρο της τρομοκρατίας, οι ολλανδικές αρχές ερευνούν εάν ο 37χρονος Γκοκμέν Τανίς είχε και άλλα προσωπικά κίνητρα.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο Γκοκμέν Τανίς που έχει γεννηθεί στην Τουρκία, ενήργησε μόνος στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς στην Ουτρέχτη, όμως η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πέντε τραυματίστηκαν τη Δευτέρα, όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ στο τραμ. Ο Τανίς κατάφερε να διαφύγει, αλλά συνελήφθη επτά ώρες μετά.

«Σημάδευε μία συγκεκριμένη γυναίκα»

Αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης ότι ο δράστης έδειχνε να σημαδεύει μία συγκεκριμένη γυναίκα στο τραμ και στη συνέχεια πυροβολούσε όσους προσπαθούσαν να τη βοηθήσουν.

Ο Τανίς είχε παρουσιαστεί αυτόν τον μήνα στο δικαστήριο κατηγορούμενος για βιασμό και μεταξύ άλλων η αστυνομία γνώριζε ότι απειλούσε να σκοτώσει μία γυναίκα.

Οι Ολλανδοί ερευνητές πάλι υποστηρίζουν ότι βρήκαν ένα γράμμα στο αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε ο δράστης, το οποίο αποτελεί έναν από τους λόγους που εξετάζουν σοβαρά το κίνητρο της τρομοκρατίας.

Δείτε επίσης: Σοκαριστικό βίντεο με εικόνες Marfin στο Παρίσι

Loading