Ο άνδρας που δηλητηριάστηκε με Νόβιτσοκ στην Αγγλία πήρε εξιτήριο

Θετική ήταν η εξέλιξη για τον άνδρα ο οποίος μαζί με μια γυναίκα δηλητηριάστηκαν στο Έισμπουρι της νοτιοδυτικής Αγγλίας, με τον ίδιο νευροτοξικό παράγοντα που δηλητηριάστηκε ο διπλός πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Ιουλία.

propoli

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία Public Health England, ο άνδρας ο οποίος νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο της πόλης πήρε εξιτήριο.

Ο 45χρονος Ρόουλι και η 44χρονη Ντάουν Στέρτζες, εκτέθηκαν στις 30 Ιουνίου στον θανάσιμο νευροτοξικό παράγοντα νόβιτσοκ στη πόλη Έισμπουρι που απέχει μόλις 11 χλμ από την πόλη Σάλσμπουρι, όπου είχαν δηλητηριαστεί τον περασμένο Μάρτιο ο Σκριπάλ και η κόρη του η Ιουλία.

«Ο κ. Ρόουλι είναι σε αρκετά καλή κατάσταση ώστε να φύγει από το νοσοκομείο. Για να μην υπάρχει αμφιβολία, η έξοδός του δεν εγκυμονεί κινδύνους για οποιονδήποτε στην κοινότητα», δήλωσε ο Πολ Κόσφορντ, διευθυντής της υπηρεσίας Health Protection ιατρικός διευθυντής της Public Health England.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα όσα έχουν μεταδοθεί από τα ξένα μέσα ενημέρωσης μέχρι σήμερα, ο το Novichok περιείχετο σε μπουκαλάκι αρώματος που ο Ρόουλι μάζεψε από τα σκουπίδια, ενώ η Ντάουν Στέρτζες, εξέπνευσε στο νοσοκομείο.

Loading