«Ο Άσαντ δεν τηλεφώνησε στον Πούτιν μετά την πτώση του αεροσκάφους»

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ δεν επικοινώνησε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους IL-20 στη Μεσόγειο, περιστατικό για το οποίο ο ρωσικός στρατός κατηγόρησε το Ισραήλ, με τον πρόεδρο Πούτιν να κατεβάζει αργότερα του τόνους.

propoli

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επεσήμανε παράλληλα ότι η Δαμασκός εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το δεδομένο συμβάν. Ερωτηθείς αν η συριακή πλευρά παρουσίασε τα δικά της στοιχεία, ο Πεσκόφ απάντησε λέγοντας, ότι αυτό δεν το γνωρίζει και «αυτό είναι καλύτερα να το διευκρινίσετε στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας».

Είπε επίσης ότι ο πρόεδρος Πούτιν, σε ό,τι έχει σχέση με την συντριβή του αεροσκάφους, έχει ως γνώμονα τα στοιχεία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Παράλληλα όμως, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου διεμήνυσε ότι τα στοιχεία που έδωσε τα Ισραήλ θα μελετηθούν από τους ειδικούς.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο Πούτιν στην συνομιλία που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου αποδέχθηκε ότι η ισραηλινή πλευρά θα φέρει στη Μόσχα τα δικά της στοιχεία για το περιστατικό με το αεροσκάφος IL-20. «Προς το παρόν δεν έχουμε αυτά τα στοιχεία. Οι ειδικοί μας θα τα μελετήσουν» υπογράμμισε ο Πεσκόφ.

Loading