Ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα αποκαλύψει στοιχεία για την υπόθεση Κασόγκι

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε σήμερα, πως σκοπεύει μέχρι την επόμενη εβδομάδα, να αποκαλύψει όλη την αλήθεια σε σχέση με την εξαφάνιση και τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

propoli

«Επιθυμούμε τη δικαιοσύνη εδώ, και όλη η αλήθεια θα αποκαλυφθεί», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες δηλώσεις για την υπόθεση Κασόγκι σε συνεδρίαση με μέλη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στο κοινοβούλιο την Τρίτη. «Θα κάνω τη δήλωσή μου για την υπόθεση την Τρίτη στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας», προειδοποίησε ο Ερντογάν.

Οι τουρκικές αρχές εκτιμούν ότι οι 15 Σαουδάραβες που μετέβησαν στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου με δύο αεροσκάφη έχουν σχέση με τον θάνατο του Κασόγκι.

«Γιατί αυτοί οι 15 άνδρες ήρθαν εδώ; Γιατί 18 άτομα συνελήφθησαν;», ρώτησε ο Ερντογάν.

Το Ριάντ ανακοίνωσε ότι πέντε υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι αποπέμφθηκαν και 18 πολίτες της Σαουδικής Αραβίας συνελήφθησαν μετά την αρχική έρευνα που άρχισε το βασίλειο για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον ξένο Τύπο που σχολίασε τις συγκεκριμένες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, ο Ερντογάν προσπαθεί με τον τρόπο αυτόν να αποφύγει την πλήρη ρήξη με τη Σαουδική Αραβία.

Loading