Ο Μνούτσιν δικαιολογεί τις δηλώσεις Τραμπ για την Fed

Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Στιβ Μνούτσιν, με δηλώσεις του δικαιολόγησε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, σε σχέση με τις εμπρηστικές του δηλώσεις για την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed).

propoli

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές ημέρες, ο Τραμπ, είχε επικρίνει την ηγεσία της Fed, για την οικονομική πολιτική που ασκεί, ιδίως με τα χαμηλά επιτόκια.

Τι δήλωσε ο Μνούτσιν

«Στον πρόεδρο αρέσουν τα χαμηλά επιτόκια. Τον πρόεδρο απασχολεί το ότι η Fed αυξάνει τα επιτόκια πάρα πολύ και επιβραδύνει την οικονομία και αυτές είναι προφανώς φυσικές ανησυχίες», δήλωσε ο Μνούτσιν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC από τη σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που διεξάγεται στο Μπαλί της Ινδονησίας.

Ο Μνούτσιν είπε πως ο πρόεδρος της Fed Τζέι Πάουλ κάνει καλή δουλειά.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ είπε ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα προχωρήσει με τα σχέδιά του να συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 (G20) τον επόμενο μήνα αν διαφανεί ότι θα είναι μια θετική συνάντηση.

Τέλος κατέληξε πως «αν διαφανεί ότι μπορούμε να είμαστε σε θετική κατεύθυνση, τότε είμαι σίγουρος ότι ο πρόεδρος θα έχει τη συνάντηση. Αλλά πρέπει να εργαστούμε εκ των προτέρων ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρξουν αλλαγές και ότι μπορούμε να έχουμε μια πιο ισορροπημένη εμπορική σχέση».

Την διαφωνία της, σε σχέση με τις απόψεις του Αμερικανού προέδρου, εξέφρασε από την πλευρά της και η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Loading