Ο Μπολσονάρου «τείνει χείρα φιλίας» στον Νετανιάχου

Τις εταιρικές σχέσεις της χώρας του με το Ισραήλ, εξήρε σε ανάρτησή του στο Twitter, ο εκλεγμένος Βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει τα ηνία της χώρας, από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους.

propoli

«Η εταιρική σχέση ανάμεσα στη Βραζιλία και στο Ισραήλ που θα ωφελήσει το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας είναι σε καλό δρόμο», έγραψε στο Twitter ο ηγέτης της ακροδεξιάς ο οποίος θέλει να μεταφέρει την πρεσβεία της Βραζιλίας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, όπως έκαναν οι Ηνωμένες Πολιτείες τον Μάιο.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι ο μελλοντικός υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας, ο αστροναύτης Μάρκος Πόντες, θα μεταβεί στο Ισραήλ τον Ιανουάριο για να συναντήσει τον Ισραηλινό ομόλογό του και να «επισκεφθεί εργοστάσια αφαλάτωσης, φυτείες και το Γραφείο ευρεσιτεχνιών».

Στο πλαίσιο της εταιρικής σχέσης προβλέπεται να διενεργηθούν δοκιμές τεχνολογιών για την «παραγωγή νερού από την υγρασία της ατμόσφαιρας στα σχολεία και στα νοσοκομεία της περιοχής», πρόσθεσε.

Επίσκεψη Νετανιάχου στη Βραζιλία

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναμένεται να μεταβεί στα τέλη της εβδομάδας στη Βραζιλία για μια «ιστορική επίσκεψη», σύμφωνα με την εφημερίδα Jerusalem Post.

«Μετά την άφιξή μου θα συναντήσω τον εκλεγμένο πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου και στη συνέχεια άλλους πολιτικούς ηγέτες», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, που είχε επιβεβαιώσει την επίσκεψή του στη Βραζιλία την παραμονή μιας ανακοίνωσης για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τον Απρίλιο από τον κυβερνώντα συνασπισμό.

Loading