Άκυρη η συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ με Κιμ Γιονγκ Ουν

Ακυρώνεται η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, που επρόκειτο να λάβει χώρα στη Σιγκαπούρη στις 12 Ιουνίου.

propoli

Η συγκεκριμένη εξέλιξη είχε διαφανεί από τις προηγούμενες ημέρες και επιβεβαιώθηκε με κάθε επισημότητα την Πέμπτη (24/5), όταν ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα σχετική επιστολή του Αμερικανού προέδρου προς το Βορειοκορεάτη ομόλογό του, στην οποία τον ενημερώνει για τη ματαίωση της συνάντησης.

Τι αναφέρει ο Ντόναλντ Τραμπ στο Κιμ Γιονγκ Ουν

Στην επιστολή, ο Αμερικανός πρόεδρος εξηγεί τους λόγους της συγκεκριμένης απόφασης, υποστηρίζοντας πως η συγκεκριμένη χρονική περίοδος είναι «ακατάλληλη» και αποδίδοντας την ευθύνη στις πρόσφατες δηλώσεις του Κιμ.

«Ανυπομονούσα να σας συναντήσω. Δυστυχώς, λόγω του θυμού και της ανοιχτής εχθρότητας στην πρόσφατη δήλωσή σας, νιώθω ότι είναι ακατάλληλο, στην παρούσα φάση, να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση που προγραμματίζεται εδώ και καιρό», τονίζει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Παράλληλα, υπενθυμίζει –ή απειλεί- στον Βορειοκορεάτη ότι εάν εκείνος αναφέρεται στις πυρηνικές δυνατότητες της χώρας του, θα πρέπει να θυμάμαι πως «οι δικές μας (σ.σ. αμερικανικές) είναι τόσο μαζικές και ισχυρές, που προσεύχομαι στο Θεό να μην τις χρησιμοποιήσουμε ποτέ».

«Εύχομαι μια μέρα να συναντηθούμε»

Ο Τραμπ κλείνει την επιστολή του σημειώνοντας «ένιωσα ότι χτιζόταν ένας υπέροχος διάλογος ανάμεσά μας» και ευχόμενος ότι μια μέρα θα καταφέρει, τελικά, να συναντηθεί με τον Κιμ.

«Στο μεταξύ, θέλω να σας ευχαριστήσω για την απελευθέρωση των ομήρων που βρίσκονται τώρα σπίτι με τις οικογένειές τους. Ήταν μια υπέροχη χειρονομία και έτυχε μεγάλης εκτίμησης», προσθέτει, ενώ κάνει λόγο για μία «χαμένη ευκαιρία» που αποτελεί «μία πραγματικά θλιβερή στιγμή για την ιστορία» και καλεί τον Βορειοκορεάτη πρόεδρο να μη διστάσει να επικοινωνήσει μαζί του, εφόσον αλλάζει γνώμη.

Η επιστολή που δημοσίευσε ο Λευκός Οίκος:

Loading