Ο Πενς θα επισκεφθεί τη Κολομβία για να συζητήσει για τη Βενεζουέλα

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς θα μεταβεί την Δευτέρα στην Μπογκοτά της Κολομβίας προκειμένου να συζητήσει την κρίση στη Βενεζουέλα με τους ηγέτες της Ομάδας της Λίμα, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.

propoli

Οι ΗΠΑ και άλλες χώρες, μέλη της Ομάδας της Λίμα, έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό και προσπαθούν να πιέσουν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο να αποχωρήσει από την εξουσία ώστε να διεξαχθούν νέες προεδρικές εκλογές και να επιτραπεί η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Ο αγώνας στη Βενεζουέλα είναι μεταξύ της δικτατορίας και της δημοκρατίας και η ελευθερία έχει αποκτήσει νέα ορμή. Ο Χουάν Γκουαϊδό είναι ο μόνος νόμιμος ηγέτης της Βενεζουέλας και ήρθε η ώρα να φύγει ο Νικολάς Μαδούρο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Αλίσα Φάρα, μια εκπρόσωπος του Αμερικανού αντιπροέδρου.

Ο Πενς σκοπεύει κατά την επίσκεψή του αυτήν να συναντηθεί με πρόσφυγες από τη Βενεζουέλα που έχουν καταφύγει στην Κολομβία λόγω της οικονομικής κρίσης και των ελλείψεων σε τρόφιμα και φάρμακα στη χώρα τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading