Ο πιλότος έριξε εσκεμμένα την πτήση ΜΗ370 της Malaysia

Τέσσερα χρόνιά μετά την τραγωδία με τη μυστηριώδη εξαφάνιση της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines στον Ινδικό ωκεανό οι εμπειρογνώμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο πιλότος έριξε εσκεμμένα το Boeing επειδή ήθελε να αυτοκτονήσει.

propoli

Η ειδική ομάδα κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα έπειτα από άπειρες ώρες που πέρασε σε ειδικό προσομοιωτή, διαδικασία μέσω της οποίας συμφώνησαν ότι η πιθανότητα το αεροσκάφος να έπεσε από ατύχημα είναι «μια στο τρισεκατομμύριο».

Μιλώντας στην εκπομπή της αυστραλιανής τηλεόρασης «60 minutes», ο ειδικός ερευνητής Λάρι Βανς ανέφερε ότι πιστεύει πως «ο πιλότος αυτοκτόνησε» και γι’ αυτό οδήγησε το αεροσκάφος σε ένα απομονωμένο σημείο για να το εξαφανίσει». Από την πλευρά του ο πρώην Αυστραλός υπουργός Μεταφορών Μαρτίν Ντολάν προσέθεσε: «Ήταν σχεδιασμένο, το έκανε εσκεμμένα».

Το… σχέδιο πτήσης

Όσον αφορά το πως κατάφερε να κρύψει το αεροσκάφος από τα ραντάρ, ο πιλότος Ζαχάρι Αμάντ Ζαχ φέρεται να έκανε μια προσεκτική σειρά ελιγμών πάνω από τα σύνορα της Μαλαισίας με την Ταϊλάνδη. Ειδικότερα ο πιλότος και εκπαιδευτής Σάιμον Χάρντι υποστήριξε ότι ο Ζαχάρι απέφυγε τα στρατιωτικά ραντάρ μπαινοβγαίνοντας στα σύνορα της Μαλαισίας και της Ταϊλάνδης. «Καθώς το αεροσκάφος περνούσε από την περιοχή, κινούνταν ακριβώς πάνω στα σύνορα Μαλαισίας-Ταϊλάνδης,, μπαινοβγαίνοντας εναλλάξ μέσα στις δύο χώρες, με αποτέλεσμα οι ελεγκτές να μην ενοχλούνται από αυτό το μυστηριώδες αεροσκάφος, σκεπτόμενοι, αφενός ο Μαλαισιανός «ανήκει στη δικαιοδοσία της Ταϊλάνδης» και αφετέρου ο Ταϊλανδός «ανήκει στη δικαιοδοσία της Μαλαισίας». Αν μου ανέθετε κάποιος να εξαφανίσω ένα αεροσκάφος θα έκανα ακριβώς το ίδιο πράγμα» κατέληξε.

Loading