Ο Πομπέο αρνείται ότι είναι ο συντάκτης άρθρου-καταπέλτη στον Τραμπ

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και πρώην επικεφαλής της CIA, Μάικ Πομπέο, αρνήθηκε ότι είναι ο συντάκτης ενός άρθρου των New York Times, το οποίο έχει γραφτεί από Αμερικανό αξιωματούχο και αναφέρει ότι «αγωνίζεται μαζί με άλλους εκ των ένδον εναντίον των χειρότερων παρορμήσεων του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ».

propoli

Ο Πομπέο σε δηλώσεις του από το Νέο Δελχί όπου πραγματοποιεί επίσημη περιοδεία αρνήθηκε τις εικασίες ότι είναι ο συντάκτης του κειμένου εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση προς την ίδια την εφημερίδα.

«Δεν είναι δικό μου», τόνισε ο Πομπέο, αναφέροντας στην συνέχεια πως «αν είναι ακριβές (…) δεν θα έπρεπε να έχουν επιλέξει να πάρουν στα σοβαρά τα λόγια ενός δυσαρεστημένου, απατηλού, κακού ηθοποιού και να τα βάλουν στην εφημερίδα τους».

Στο ανυπόγραφο αυτό άρθρο, ανώτερο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης σημειώνει ότι πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ αγωνίζονται εκ των ένδον για να αποτρέψουν κάποια σημεία της πολιτικής του ώστε να προστατεύσουν τη χώρα από τις χειρότερες παρορμήσεις του.

Στο κείμενο αυτό, ο αξιωματούχος αναφέρεται επίσης σε «πρώιμους ψιθύρους» μεταξύ μελών του υπουργικού συμβουλίου να γίνουν βήματα για να απομακρυνθεί του Τραμπ από την προεδρία, αλλά προσθέτει ότι αποφασίστηκε να μην γίνουν ώστε να αποφευχθεί μια συνταγματική κρίση.

Μετά τον Πομπέο και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς δήλωσε, δια του εκπροσώπου του, ότι δεν είναι ο συντάκτης του κειμένου αυτού.

«Ο αντιπρόεδρος υπογράφει τα άρθρα γνώμης που γράφει», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο Τζάροντ Έιτζεν, διευθυντής του γραφείου επικοινωνίας του Πενς.

«Οι New York Times θα έπρεπε να ντρέπονται, όπως και ο άνθρωπος που έγραψε αυτό το ψευδές, γελοίο και άνανδρο άρθρο», πρόσθεσε και κατέληξε: «Είμαστε υπεράνω των ερασιτεχνικών χειρισμών αυτού του είδους».

Loading