Ο ΠΟΥ ζητά να παρέμβει για να σωθούν από τη ζέστη εγκλωβισμένοι Σύριοι

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), απηύθυνε έκκληση νωρίτερα προς τις δυνάμεις που δρουν στην περιοχή προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα νότια της Συρίας, όπου βρίσκονται πολλοί εγκλωβισμένοι Σύριοι, οι οποίοι πεθαίνουν από αιτίες που σχετίζονται με το καύσωνα.

propoli

Με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο οργανισμός με έδρα στη Γενεύη, τονίζει πως περίπου 210.000 άνθρωποι που έχουν εκτοπιστεί από τις συγκρούσεις που μαίνονται στα νότια σύνορα κοντά στη πόλη Ντεράα,  έχουν ανάγκη από άμεση πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μάλιστα στην ανακοίνωση κάνει λόγο για ακραίες θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή που φτάνουν κατά τόπους και τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Ο ΠΟΥ στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για τουλάχιστον 15 Σύριους οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες, ανάμεσα στους οποίους και 12 παιδιά, από αφυδάτωση και ασθένειες που προήλθαν από μολυσμένα ύδατα.

Τρία από τα τέσσερα κρατικά νοσοκομεία και κέντρα υγείας στην Ντεράα και στην Κουνέιτρα είναι κλειστά, ή υπολειτουργούν.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

«Ζητάμε από όλα τα μέρη να ανοίξουν τον δρόμο σε ανθρώπους στην νότια Συρία και να επιτρέψουν την ασφαλή παράδοση φαρμάκων και ιατρικών ειδών που χρειάζονται και να μεταφερθούν οι σοβαρά τραυματίες με ασφάλεια σε νοσοκομεία εκτός της περιοχής, κάτι που μπορεί να σώσει τις ζωές τους», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με την κατάσταση στη περιοχή.

Loading