Ο Πούτιν εγκαινίασε τη γέφυρα Ρωσίας-Κριμαίας οδηγώντας φορτηγό

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, εγκαινίασε νωρίτερα με έναν πρωτότυπο τρόπο την νέα γέφυρα που συνδέει την Ρωσία με την χερσόνησο της Κριμαίας, συνολικού μήκους 19 χιλιομέτρων.

propoli

Ο Πούτιν, οδηγώντας ένα φορτηγό, έχοντας για συνοδηγό τον επικεφαλής του συγκεκριμένου έργου υποδομής, ονόματι Αλεξάντρ Οστρόφσκι, και προπορευόμενος της αυτοκινητοπομπής στην οποία μετείχαν 36 οχήματα, τα οποία συμμετείχαν στην κατασκευή, διέσχισε την γέφυρα.

Έπειτα, από την διάσχιση της γέφυρας για την οποία χρειάστηκε περίπου 20 λεπτά, και η οποία ξεκίνησε από την Ρωσία με τελικό προορισμό το Κερτς της Κριμαίας, ακολούθησε συναυλία από γνωστούς Ρώσους καλλιτέχνες για τον εορτασμό των εγκαινίων.

Τι ανέφερε ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος, ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν για να χτιστεί αυτό το «ιστορικό» έργο.

«Ειλικρινά σας συγχαίρω όλους επ’ ευκαιρία αυτής της εορταστικής και ιστορικής ημέρας. Και είναι ιστορική επειδή σε διάφορες ιστορικές περιόδους , ακόμη από την εποχή του τσάρου, ο κόσμος οραματίζονταν να χτιστεί μια τέτοια γέφυρα, στη συνεχεία η ιδέα επανήλθε την δεκαετία του 1930, του 1940 του 1950 και να που χάρη στη δική σας δουλειά, στο δικό σας ταλέντο, το έργο, το θαύμα αυτό, ολοκληρώθηκε».

«Οι αρμόδιοι για την κατασκευή του έργου αυτού έθεσαν το κρατικό συμφέρον υπεράνω των προσωπικών και ομαδικών συμφερόντων.[…] Η γέφυρα αυτή θα κάνει ακόμη πιο ελκυστική την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη».

Τέλος κατέληξε λέγοντας πως «συγχαίρω όλους εσάς και σας εύχομαι νέες επιτυχίες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ! Είσαστε οι καλύτεροι άνθρωποι, οι καλύτεροι οικοδόμοι».

Το έργο αναμένεται να δοθεί επισήμως στην κυκλοφορία την Τετάρτη (16/5), για όλα τα οχήματα πλην των φορτηγών για τα οποία θα επιτραπεί η χρήση το ερχόμενο φθινόπωρο. Συνολικά η κατασκευή της γέφυρας κόστισε 228 δισεκατομμύρια ρούβλια, δηλαδή περίπου 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Loading