Ο Τραμπ απειλεί να τινάξει στον αέρα τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ απείλησε νωρίτερα να τινάξει στον αέρα τον προϋπολογισμό που έχει καταρτιστεί έπειτα από συμφωνία ανάμεσα στους Ρεπουμπλικανούς και τους Δημοκρατικούς καθώς δεν προβλέπει χρηματοδότηση για την ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, το οποίο αποτελούσε βασική προεκλογική του δέσμευση.

propoli

Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε την Τρίτη με συντριπτική πλειοψηφία (93-7) το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό που καλύπτει πολλά υπουργεία όπως εκείνο της Άμυνας. Ο νόμος περιλαμβάνει και το μέτρο της παράτασης, έως την 7η Δεκεμβρίου, της χρηματοδότησης και άλλων υπουργείων όπου θα είναι δυσκολότερο να επιτευχθεί συναίνεση. Η συμφωνία αυτή ουσιαστικά βάζει φρένο στην παράλυση της κεντρικής αμερικανικής ομοσπονδιακής διοίκησης.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρούν την πλειοψηφία.

Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απειλεί να μπλοκάρει την ισχύ του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, όπως άφησε να εννοηθεί στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Θέλω να μάθω, πού βρίσκονται τα χρήματα για την ασφάλεια στα σύνορα και το ΤΕΙΧΟΣ σε αυτόν τον γελοίο νόμο για τις δαπάνες και από πού θα προέλθουν μετά τις ενδιάμεσες εκλογές» έγραψε ο Τραμπ.

«Οι Δημοκρατικοί εμποδίζουν τις δυνάμεις επιβολής της τάξης και την Ασφάλεια στα σύνορα. Εντέλει οι Ρεπουμπλικάνοι πρέπει να σκληρύνουν τη στάση τους!».

Σημειώνεται πως, οι κοινοβουλευτικοί του Κογκρέσουν έχουν διορία έως τις 30 Σεπτεμβρίου τα μεσάνυχτα για να εγκρίνουν τον προϋπολογισμό για το 2019 και να αποφύγουν την παράλυση της λειτουργίας της ομοσπονδιακής διοίκησης.

Loading