Ο Τραμπ επιμένει στην τήρηση των οικονομικών υποχρεώσεων των μελών του ΝΑΤΟ

Μόλις μια μέρα πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες ενόψει της Συνόδου Κορυφής της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, άσκησε και πάλι δριμεία κριτική στους συμμάχους του, αναφορικά με την τήρηση των οικονομικών τους υποχρεώσεων.

propoli

Σημειώνεται ότι η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ, αναμένεται να διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη στη βελγική πρωτεύουσα.

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ο Τραμπ επανέλαβε ρητά πως οι σύμμαχοι θα πρέπει να αυξήσουν τις στρατιωτικές τους δαπάνες, που απορρέουν από τις υποχρεώσεις τους προς την Βορειοατλαντική συμμαχία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δαπανούν πολύ περισσότερα για το ΝΑΤΟ από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Αυτό δεν είναι δίκαιο, ούτε αποδεκτό(…) Μολονότι αυτές οι χώρες αύξησαν τη συμβολή τους αφότου έγινα πρόεδρος, πρέπει να κάνουν περισσότερα», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος Τραμπ.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο αυτού του αιτήματος, ο Αμερικανός πρόεδρος πριν από δύο περίπου εβδομάδες είχε στείλει επιστολές σε εννέα κυβερνήσεις χωρών-μελών της συμμαχίας, ζητώντας τους να εκπληρώσουν τη δέσμευσή τους και να αυξήσουν τις στρατιωτικές δαπάνες τους στο 2% του ΑΕΠ τους μέχρι το 2024. Μεταξύ των χωρών αυτών ήταν η Γερμανία, ο Καναδάς και η Νορβηγία.

«Η Γερμανία βρίσκεται στο 1% (του ΑΕΠ της), οι ΗΠΑ στο 4% και το ΝΑΤΟ ωφελεί πολύ περισσότερο την Ευρώπη παρά τις ΗΠΑ», ανέφερε στο tweet του ο Αμερικανός πρόεδρος.

Loading