Ο Τραμπ ετοιμάζεται να απονείμει χάρη σε πρώην συνεργάτη του

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πηγές από το περιβάλλον του Αμερικανού προέδρου εκφράζουν φόβους ότι ο Τραμπ θα απονείμει χάρη στον πρώην επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του Πολ Μάναφορτ, τον οποίο ο ίδιος χαρακτήρισε θύμα πλεκτάνης.

propoli

Σημειώνεται πως ο Μάναφορτ έχει κριθεί ένοχος για αδικήματα που αφορούν σε φοροδιαφυγή από τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, ο οποίος ερευνά την πιθανή ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εκφράσει πολλές φορές την άποψή του ότι ο Μάναφορτ έχει πέσει θύμα πλεκτάνης αποκαλώντας τις συγκεκριμένες έρευνες «κυνήγι μαγισσών».

Το Politico επικαλείται ως πηγή νυν και πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους οι οποίοι δηλώνουν ότι οι στενοί σύμβουλοι του Ντόναλντ Τραμπ έχουν πείσει τον Αμερικανό πρόεδρο να μην προβεί σε μια τέτοια ενέργεια τουλάχιστον μέχρι τις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν τον Νοέμβριο.

«Ο Τραμπ το ετοιμάζει. Αποκαλεί την έρευνα κυνήγι μαγισσών και λέει ότι αυτό δεν θα συνέβαινε ποτέ σε έναν σύμβουλο της Χίλαρι Κλίντον» είπε στον ιστότοπο ένα πρώην στέλεχος της προεκλογικής εκστρατείας του.

Ο Νιουτ Γκίνγκριτς, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και νυν μέλος μιας άτυπης ομάδας εξωτερικών συμβούλων του Τραμπ, είπε επίσης στο Politico ότι ο πρόεδρος δεν θα έπρεπε να δώσει χάρη στον Μάναφορτ επειδή οι κατηγορίες για τις οποίες καταδικάστηκε ο τελευταίος δεν τον αφορούν.

Loading