Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε σε συνέχεια της έρευνας του Μιούλερ

Ο υποψήφιος που έχει προτείνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε νωρίτερα, με μια δημόσια διακήρυξή τους, ότι θα επιτρέψει στον ειδικό εισαγγελέα, ο οποίος ερευνά την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, να ολοκληρώσει τις έρευνές του.

propoli

Ως υπουργός Δικαιοσύνης, ο Μπιλ Μπαρ θα εποπτεύει την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ. Οι Δημοκρατικοί φοβούνται ότι θα επιχειρήσει να θέσει όρια ή να την σταματήσει.

Στην σημερινή κατάθεσή του στη Γερουσία, που είναι αρμόδια για να επικυρώσει τον διορισμό του, ο Μπαρ σκοπεύει να δηλώσει ότι ως υπουργός δεν θα επιτρέψει «σε κομματικές πολιτικές, σε προσωπικά συμφέροντα» ή σε οποιονδήποτε να παρέμβει στην έρευνα του Μάλερ αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη έρευνα.

«Εκτιμώ ότι είναι προς το συμφέρον όλων, του προέδρου, του Κογκρέσου και, κυρίως, των Αμερικανών, να ολοκληρωθεί αυτή η έρευνα, επιτρέποντας στον ειδικό εισαγγελέα να τελειώσει τη δουλειά του. Η χώρα χρειάζεται μια αξιόπιστη επίλυση αυτών των ερωτημάτων», αναφέρεται στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Μπιλ Μπαρ τονίζει επίσης ότι «θα τηρεί ευσυνείδητα τους κανόνες» και ότι επί υπουργίας τους «θα επιτραπεί στον Μπομπ (σ.σ. Μάλερ) να ολοκληρώσει τη δουλειά του».

Παράλληλα, ο Μπαρ επισημαίνει ότι «ο πρόεδρος (Τραμπ) έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν συμμετείχε με οποιοδήποτε τρόπο στην ανάμιξη της Ρωσίας σε αυτές τις εκλογές».

Η διαδικασία επικύρωσης του διορισμού του Μπιλ Μπαρ θα ξεκινήσει σήμερα, με την κατάθεσή του στην Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας. Ο Μπαρ έχει υπηρετήσει και στο παρελθόν στο ίδιο πόστο, ως υπουργός Δικαιοσύνης επί προεδρίας του Τζορτζ Χ.Ου. Μπους, στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading