INTIME

Πάιατ: «Στρατηγικός διάλογος με Ελλάδα 13/12 στις ΗΠΑ»

«Η σημερινή τελετή σηματοδοτεί μια ακόμα επιτυχία που υπογραμμίζει την ισχύ των πολυεπίπεδων σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδας» τόνισε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, κατά τα εγκαίνια της πρώτης μονάδας ανακύκλωσης στο στρατόπεδο «Παπάγου», παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

propoli

Κάνοντας ειδική αναφορά στη συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας, του εμπορίου και των επενδύσεων, με έμφαση τους δεσμούς μεταξύ των δύο λαών, ο κ. Πάιατ τόνισε πως αυτοί οι ισχυροί δεσμοί χρησίμευσαν ως θεμέλιο για το επίτευγμα-ορόσημό μας ως τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ (όπου ήταν τιμώμενη χώρα οι ΗΠΑ) «και μας δίνουν μεγάλη ώθηση στον στρατηγικό διάλογο ΗΠΑ-Ελλάδας, που θα ξεκινήσει στην Ουάσιγκτον στις 13 Δεκεμβρίου, υπό την προεδρία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο».

«Σημαντικός κόμβος η Ελλάδα στη διάδοση της ανακύκλωσης»

«Με την ελληνική εταιρεία Texan Environmental Management, η Envipco Hellas συναρμολόγησε αυτά τα μηχανήματα στην Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Πάιατ. Τόνισε, μάλιστα, πως η Ελλάδα θα αποτελέσει σημαντικό κόμβο τόσο για τη διάδοση της ανακύκλωσης, όσο και την εξαγωγή της τεχνολογίας αυτής στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ εξέφρασε τον ενθουσιασμό του όταν ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της Envipco Hellas κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όταν είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το συγκεκριμένο περίπτερο.

Η λειτουργία της πρώτης μονάδας ανακύκλωσης στο στρατόπεδο Παπάγου εντάσσεται στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης που υλοποιεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Loading