Πέθανε ο σκηνοθέτης Αλμπέρτο Σιρόνι

Μετά τον Αντρέα Καμιλέρι, που έφυγε από τη ζωή στις 17 Ιουλόυ, ο πιο αγαπητός αστυνομικός στην Ιταλία και όχι μόνον, ο «επιθεωρητής Μονταλμπάνο» έχασε και τον δεύτερο, τον τηλεοπικό πατέρα του. Ο σκηνοθέτης Αλμπέρτο Σιρόνι πέθανε σε ηλικία 79 ετών, αφού είπε αντίο και στην τηλεοπτική σειρά, καθώς από καιρό ήταν βαριά άρρωστος.

Γεννημένος στη Λομβαρδία, στο Μπούστο Αρζίτσιο του Βαρέζε, ο Σιρόνι δεν έκρυβε τη γοητεία που του ασκούσαν τα χρώματα και το φως της Σικελίας, αλλά και τη γοητεία που ασκεί το μπαρόκ σκηνικό που εκτείνεται από τις Συρακούσες έως τη Μόντικα, τη Ραγκούζα, το Σίκλι, τον Νότο και κυρίως τη Ντοναλουκάτα -τη λογοτεχνική και τηλεοπτική Βιγκάτα- που τα τελευταία χρόνια αποτελούσε τον χώρο όπου ζούσε και δρούσε ο ήρωας της σειράς Σάλβο Μονταλμπάνο.

propoli

Ο πρωταγωνιστής Λούκα Τζινγκαρέτι, που είχε συμφωνηθεί να αναλάβει τη σκηνοθεσία της σειράς μετά την αποχώρηση του Σιρόνι – οποίος έκανε το τελευταίο γύρισμά του στις 26 Ιουλίου- αποχαιρέτισε τον Σιρόνι με ένα μακρύ και συγκινητικό μήνυμα στο Twitter.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading