Πέντε έτη φυλακή και 30.000 ευρώ πρόστιμο σε γυναίκα που πήρε τα παιδιά και εξαφανίστηκε

Αντιμέτωπη με πέντε χρόνια φυλάκισης και την επιβολή αποζημίωσης ύψους 30.000 ευρώ στον πρώην σύζυγό της, είναι μια Ισπανίδα, η οποία αφού κατηγόρησε τον πρώην άντρα της για ενδοοικογενειακή βία, πήρε τα παιδιά τους και εξαφανίστηκε.

propoli

Η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης, η οποία ενοχοποίησε εν τέλει την μητέρα, έγινε την Παρασκευή από δικαστήριο στην ισπανική πόλη της Γρανάδας.

Τι είχε συμβεί

Η γυναίκα, ονόματι Χουάνα Ρίβας, διέμενε με τον Ιταλό σύζυγό της και τα δυο ανήλικα παιδιά τους, ηλικίας 12 και 14 ετών στην Σαρδηνία , από όπου και διέφυγε μαζί με τα δυο παιδιά τον Μάιο του 2016 και κατέθεσε μήνυση για ενδοοικογενειακή βία τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς. Στη μήνυση που κατέθεσε το 2016, η Ρίβας κατηγορούσε τον πρώην σύζυγό της ότι «την έκλεινε σε ένα δωμάτιο για ώρες, την χτυπούσε, την έφτυνε, της τραβούσε τα μαλλιά» κι ότι τα παιδιά, ιδίως το μεγαλύτερο, «υπέφεραν πολύ και υπήρξαν μάρτυρες πολλών περιστατικών».

Από την πλευρά του, ο σύζυγος αρνείται κάθε κατηγορία.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έγινε γνωστή έπειτα από την απόφαση δικαστηρίου το 2017, η οποία αθώωνε τον Αρκουρί, δίνοντάς του μάλιστα το δικαίωμα να έχει την επιμέλεια των δύο παιδιών.

Η απόφαση

Εν τέλει το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Χουάνα Ρίβας «εκμεταλλεύτηκε το επιχείρημα της βιαιοπραγίας» για να κρατήσει μαζί της τα δύο παιδιά της, κατηγορώντας την μάλιστα για «απαγωγή ανηλίκου».

Το δικαστήριο κατέληξε σε αυτήν την απόφαση αφότου εξέτασε σοβαρά την κατάθεση ψυχολόγου η οποία διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη ψυχικού τραύματος, το οποίο οφειλόταν σε ενδοοικογενειακή βία.

Η Ρίβας εκτός όμως από την φυλάκιση και το χρηματικό πρόστιμο προς τον άντρα της, έχασε και το δικαίωμα της επιμέλειας των παιδιών της για τα επόμενα έξι χρόνια.

Loading