Πέντε νεκροί από επιθέσεις ισλαμιστικής οργάνωσης στη πρωτεύουσα της Σομαλίας

Δύο φονικές εκρήξεις έλαβαν νωρίτερα χώρα σε κυβερνητικό κτήριο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, την Μογκαντίσου, από τις οποίες τουλάχιστον πέντε άτομα έχασαν την ζωή τους, ενώ άλλοι 21 τραυματίστηκαν.

propoli

Πίσω και από τις δύο επιθέσεις σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης, φέρεται να βρίσκεται η τρομοκρατική ισλαμιστική οργάνωση  Αλ Σεμπάμπ, τα μέλη της οποίας  εισέβαλαν και σε κυβερνητικό κτήριο στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Η πρώτη έκρηξη έγινε με ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο οδηγός-βομβιστής αυτοκτονίας κοντά στο προεδρικό μέγαρο της χώρας, ενώ η δεύτερη έκθεση έγινε και αυτή σε κοντινή απόσταση.

Όσον αφορά την δεύτερη έκρηξη ο αξιωματικός της αστυνομίας ταγματάρχης Μοχάμεντ Χουσέιν δήλωσε ότι αυτή σημειώθηκε όταν ένα όχημα που μετέφερε μαχητές της οργάνωσης για να εισβάλουν στο κτίριο, μετά την πρώτη, και πυροδοτήθηκε από απομακρυσμένη απόσταση με τηλεχειριστήριο.

«Οι άνδρες της Αλ Σεμπάμπ πυροδότησαν την έκρηξη στο δεύτερο αυτοκίνητο με τηλεχειριστήριο και αφού προηγουμένως είχαν βγει από αυτό», ανέφερε ο αστυνομικός ενώ πρόσθεσε ότι η σφοδρή ανταλλαγή πυρών συνεχίζεται στο κτίριο το οποίο έχει καταληφθεί.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των στρατιωτικών επιχειρήσεων της εν λόγω οργάνωσης, ονόματι Αμπντιασίς Αμπού Μουσάμπ, δήλωσε πως μέλη της βρίσκονται πίσω και από τις δύο επιθέσεις και ότι κάποια άλλα μέλη παρέμειναν μέσα στο κτίριο. Παράλληλα ανέφερε πως σκότωσαν πάνω από 20 υπαλλήλους των δύο υπουργείων καθώς και προσωπικό ασφαλείας που φρουρούσε το κτίριο.

Η Αλ Σεμπάμπ επιδιώκει την ανατροπή της υποστηριζόμενης από τη Δύση κεντρικής κυβέρνησης της Σομαλίας. Στόχος της αποτελεί η εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος  που  θα δρα κάτω από την αυστηρή ερμηνεία του ισλαμικού νόμου της σαρία.

Loading