Προσφυγή ΗΠΑ κατά Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, κατέφυγαν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου ενάντια στην απόφαση της Μόσχας να επιβάλλει δασμούς στα εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα, ως απάντηση στους αμερικανικούς δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στην Ρωσία.

propoli

Σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, η Ρωσία παραβίασε τους κανόνες που διέπουν τα μέλη του ΠΟΕ, καθώς οι δασμοί που επέβαλλε αφορούν μονάχα τα αμερικανικά προϊόντα και όχι εισαγόμενα είδη άλλων χωρών.

Η Ρωσία έχει στην διάθεση της 60 ημέρες για να διευθετήσει την διένεξη αυτή, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες μετά από το διάστημα αυτό θα ζητήσουν από τον ΠΟΕ την σύσταση ειδικής ομάδας για να αποφανθεί επί του θέματος.

Το ρωσικό υπουργείο Οικονομίας, απαντώντας στην προσφυγή αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, ανέφερε στην σχετική του ανακοίνωση, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ερμηνεύουν σωστά την φύση των δασμών που επέβαλε η Ρωσία σε μια σειρά αμερικανικών προϊόντων, καθώς η Ρωσία ενεργεί στο πλαίσιο των κανόνων του ΠΟΕ.

«Ενεργούμε στο πλαίσιο της συμφωνίας με τον ΠΟΕ, για τα «ειδικά μέτρα προστασίας», η οποία παρέχει την δυνατότητα αντιστάθμισης της ζημίας που έχουν προκαλέσει τα «ειδικά μετρά προστασίας» που έχει λάβει η άλλη πλευρά (στην δεδομένη περίπτωση οι ΗΠΑ)» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Οικονομίας.

Loading