Πακιστάν: Αναφορές για 180 νεκρούς από την ζέστη, εν μέσω Ραμαζανιού

Τεράστιος είναι ο αριθμός των ατόμων που έχουν χάσει την ζωή τους εξαιτίας του κύματος καύσωνα που έχει χτυπήσει το Καράτσι, την μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν, σύμφωνα με φιλανθρωπική οργάνωση. Η θερμοκρασία σκαρφάλωσε σήμερα στην πόλη στους 42 βαθμούς Κελσίου.

propoli

Ο επικεφαλής της Edhi, της μεγαλύτερης φιλανθρωπικής μη κυβερνητικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην χώρα στο τομέα που σχετίζεται με την υγεία, Φαϊσάλ Εντί, κάνει λόγο για συνολικά 180 νεκρούς.

Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης

«Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες παραλάβαμε 180 πτώματα, σχεδόν διπλάσια από το σύνηθες. Οι συγγενείς των θυμάτων αποδίδουν τους περισσότερους από τους θανάτους στον καύσωνα, κάτι που δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε από ανεξάρτητη πηγή», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Εντί.

Στον αντίποδα, οι αρχές της επαρχίας Σιντ, στην οποία εντάσσεται η πόλη, καταρρίπτουν κάθετα αυτούς τους ισχυρισμούς. Ο διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών Μουχάμαντ Άλι Σαΐχ, δήλωσε από την πλευρά του, πως υπήρξε «μόνο ένα θύμα από ηλίαση».

Υπενθυμίζεται, πως τις ημέρες αυτές, βρίσκεται εν εξελίξει το Ραμαζάνι, ενός μήνα ιερού για τον μουσουλμανικό κόσμο, κατά την διάρκεια του οποίου οι πιστοί νηστεύουν κατά την διάρκεια της μέρας, αποφεύγοντας τόσο να φάνε όσο και να πιουν νερό.

Loading