Το Ισραήλ συνέλαβε Παλαιστίνιο κυβερνήτη της Ιερουσαλήμ

H Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), ανακοίνωσε ότι οι αρχές του Ισραήλ, συνέλαβαν έναν Παλαιστίνιο κυβερνήτη της Ιερουσαλήμ, για αδίκημα που φέρεται να έχει διαπράξει στην Δυτική Όχθη, δίχως όμως να κατονομάσουν ποιο είναι αυτό.

propoli

Ο κυβερνήτης Αντνάν Γκέιτ συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στην παλαιστινιακή συνοικία Μπέιτ Χανίνα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Αναμένεται να προσαχθεί σε ισραηλινό δικαστήριο εντός τεσσάρων ημερών, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η ΟΑΠ.

Από την πλευρά του, ο δεύτερος στην ιεραρχία της ΟΑΠ Σαέμπ Ερεκάτ, δήλωσε ότι η σύλληψη αυτή είναι «ένα νέο βήμα (…) εναντίον της παλαιστινιακής παρουσίας στην Ιερουσαλήμ» και συνιστά παραβίαση του ισραηλινού νόμου σχετικά με τους παλαιστινιακούς θεσμούς στην πόλη.

«Οι απειλές προς Παλαιστίνιους αξιωματούχους, η κράτησή τους, περιλαμβανομένης της ‘απαγωγής’ του κυβερνήτη Γκέιτ, αποτελούν μέρος ενός σχεδίου που έχει σκοπό να υπονομεύσει όλες τις βάσεις μιας πολιτικής επίλυσης στη βάση δύο κρατών στα σύνορα του 1967», πριν από τον ισραηλινο-αραβικό πόλεμο και την ισραηλινή κατοχή της Δυτικής Όχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, προσέθεσε σε μια ανακοίνωση ο Ερεκάτ.

Από την πλευρά του, ο στρατός του Ισραήλ αρνήθηκε να σχολιάσει επισήμως την ανακοίνωση.

Loading