Παράθυρο για νέα ψηφοφορία στη Βουλή και νέο δημοψήφισμα για το Brexit

Τον επόμενο μήνα αναμένεται να καταθέσει η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Τερέζα Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων το νομοσχέδιο για τη συμφωνία του Brexit, το οποίο ωστόσο όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα περιλαμβάνει και μια διάταξη για ψηφοφορία σχετικά με το αν θα πρέπει να γίνει νέο δημοψήφισμα. Αίτημα που ήταν πάγιο για τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

propoli

Μάλιστα στο πλαίσιο των ανακοινώσεων της Μέι για τις υποχωρήσεις που προτίθεται να κάνει τόνισε ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία προκειμένου να μην επέλθει ένα άτακτο Brexit, την στιγμή που ήδη τρεις φορές η συμφωνία με την ΕΕ έχει απορριφθεί από τους βουλευτές.

«Αναγνωρίζω αυτό το δυνατό συναίσθημα στο κοινοβούλιο γι’ αυτό το σημαντικό θέμα» τόνισε η Μέι αναφερόμενη στο ενδεχόμενο νέο δημοψηφίσματος και πρόσθεσε πως «για αυτό η κυβέρνηση θα συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο για τη συμφωνία του Brexit μια πρόβλεψη για ψηφοφορία αναφορικά με το δημοψήφισμα».

Για να καταλήξει πως «χρειάζεστε μια συμφωνία – και κατά συνέπεια ένα νομοσχέδιο για τη συμφωνία αποχώρησης προκειμένου να συμβεί αυτό».

Loading