«Παράλογο να κατηγορηθεί η Μόσχα για το θάνατο 44χρονης Βρετανίδας»

Σε δηλώσεις του από την ρωσική πρωτεύουσα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι θα ήταν «παράλογο» να κατηγορηθεί η Μόσχα για το θάνατο μιας 44χρονης Βρετανίδας η οποία πέθανε σήμερα ύστερα μόλυνση από νευροτοξικό παράγοντα, παρόμοιο με εκείνο που μολύνθηκε και ο διπλός πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ.

propoli

Σημειώνεται πως το Λονδίνο είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι για τη δηλητηρίαση του Σκριπάλ και της κόρης του Ιουλίας τον περασμένο Μάρτιο, ευθύνεται η Μόσχα, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι πρόκειται για την πρώτη γνωστή επίθεση με τέτοιο χημικό όπλο στην Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, υπονοώντας ότι παρομοίως θα μπορούσε  να ευθύνεται και για αυτή την υπόθεση δηλητηρίασης με Νόβιτσοκ στο Έισμπερι.

Το Νόβιτσοκ είχε αναπτυχθεί από τον σοβιετικό στρατό κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Από την πλευρά της όσον αφορά την τραγική αυτή εξέλιξη με τον θάνατο της 44χρονης, η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι εξέφρασε το σοκ και τον αποτροπιασμό της.

«Παράλογο» το σενάριο ανάμειξης της Μόσχας με το γεγονός

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Πεσκόφ δήλωσε πως «δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας ότι η Ρωσία έχει κατ’ οποιονδήποτε τρόπο αναμειχθεί σε αυτήν την υπόθεση. Θεωρούμε ότι σε κάθε περίπτωση αυτό θα ήταν παράλογο».

Σημειώνεται πως και τον Μάρτιο η Μόσχα είχε αρνηθεί επιμόνως κάθε σχέση με την συγκεκριμένη υπόθεση δηλητηρίασης των Σκριπάλ στο Σάλσμπουρι, καταγγέλλοντας πως πρόκειται για ενέργεια των βρετανικών ή άλλων μυστικών υπηρεσιών που σκοπό έχουν την ανακίνηση αντιρωσικής υστερίας.

Loading