Παρέμβαση Ματαρέλα για το πλοίο Diciotti όπου κρατούνται μετανάστες

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ιταλικού τύπου, ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα παρενέβη στην υπόθεση κράτησης εδώ και μια εβδομάδα μεταναστών, στο στρατιωτικό πλοίο Diciotti, το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Κασέτας στην Σικελία, προκειμένου να βρεθεί μια λύση.

propoli

Οι πληροφορίες των ιταλικών μέσων ενημέρωσης, επικαλούνται πηγές σύμφωνα με τις οποίες ο Ματαρέλα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της χώρας Τζουζέπε Κόντε προκειμένου να μεσολαβήσει για να βρεθεί μια λύση στην κράτηση των μεταναστών στο πλοίο, όπου παραμένουν εδώ και μια βδομάδα από την διάσωσή τους στα ανοιχτά της Μάλτας.

Αυτή μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ιταλός πρόεδρος επεμβαίνει, καθώς είχε επέμβει και πριν από έξι περίπου μήνες σε παρόμοια υπόθεση κράτησης μεταναστών σε ιταλικό πλοίο.

Η αντίδραση του Σαλβίνι

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών και πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος τη Λέγκας Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος μπλόκαρε τη διαδικασία χορήγησης άδειας για την αποβίβαση των μεταναστών επί ιταλικού εδάφους, ανέφερε ότι δεν φέρει τη παραμικρή ευθύνη σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο.

«Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη», δήλωσε ο επικεφαλής της Λέγκα, αφήνοντας να εννοηθεί, παράλληλα, ότι αν η μέχρι τώρα γραμμή της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό αλλάξει λόγω «ανωτέρων παρεμβάσεων», δεν αποκλείει ακόμη και το ενδεχόμενο να παραιτηθεί.

Loading