Παραδόθηκε στην αστυνομία ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν (vd)

Στο αστυνομικό τμήμα του νοτίου Μανχάταν, παραδόθηκε σήμερα ο άλλοτε πανίσχυρος κινηματογραφικός παραγωγός του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, που κατηγορήθηκε από δεκάδες γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση.

propoli

Τα τηλεοπτικά συνεργεία περίμεναν τον 66χρονο, Γουάινσταϊν στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος, όπου καταγράφηκαν τα στοιχεία του, λήφθηκαν η φωτογραφία και τα δακτυλικά του αποτυπώματα, πριν ο αμερικανός μεγιστάνας μεταφερθεί στο δικαστήριο που βρίσκεται κοντά στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να δικαστεί.

Φορώντας σκούρο σακάκι πάνω από μπλε πουλόβερ και λευκό πουκάμισο και παντελόνι τζιν, ο Γουάινσταϊν έφτασε στις 7.25 π.μ. χωρίς να κάνει καμιά δήλωση. Κρατούσε μερικά βιβλία στο δεξί του χέρι, όπως οι βιογραφίες του συνθέτη Ρίτσαρντ Ρότζερς και του σκηνοθέτη Όσκαρ Χάμερστάιν Β’, διάσημων για τα μιούζικαλ που ανέβαζαν στο Μπρόντγουεϊ, καθώς και του Ελία Καζάν, σκηνοθέτη κλασικών ταινιών του Χόλιγουντ, όπως «Το Λιμάνι της Αγωνίας» και «Λεωφορείον ο Πόθος».

Θα πληρώσει εγγύηση και θα φορέσει βραχιολάκι

Σύμφωνα με όσα μετέφεραν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, που είχε χαθεί από τα φώτα της δημοσιότητας μετά τις πρώτες αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Οκτώβριο για τις σεξουαλικές επιθέσεις που φέρεται να διέπραξε, αναμένει την απαγγελία των κατηγοριών σε βάρος του για βιασμό και εξαναγκασμό μιας γυναίκας να του κάνει στοματικό σεξ.

Στη συνέχεια αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος, πληρώνοντας εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων και φορώντας ηλεκτρονικό βραχιολάκι θα παραδώσει το διαβατήριο του, στο πλαίσιο μιας διευθέτησης που έχει επιτευχθεί μεταξύ των δικηγόρων του και του εισαγγελέα.

Κατά τη διάρκεια των αποκαλύψεων που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα New York Times και απέσπασαν το βραβείο Πούλιτζερ, διαπιστώθηκε ότι ο Γουάινσταϊν προσωπικότητα που έχαιρε επί μακρόν σεβασμό γιατί προωθούσε έναν πρωτότυπο κινηματογράφο που εκφραζόταν από μεγάλους καλλιτέχνες όπως ο Κουεντίν Ταραντίνο, χρησιμοποιούσε την ιδιότητά του για να αναγκάζει επίδοξες ή νέες ηθοποιούς να ενδώσουν στις σεξουαλικές του φαντασιώσεις, μερικές φορές με τη συνδρομή συνεργατών ή υπαλλήλων του και εξαγοράζοντας τη σιωπή ορισμένων θυμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Loading