Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικολογίας στη Γαλλία

Με σημερινές δηλώσεις του στον Τύπο, ο υπουργός Οικολογίας της Γαλλίας, Νικολά Ιλό κοινοποίησε την παραίτησή του από την κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν, παρά το γεγονός ότι ήταν από τα δημοφιλέστερα στελέχη της.

propoli

«Παίρνω την απόφαση να αποχωρήσω από την κυβέρνηση» υπογράμμισε ο Ιλό στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter και παραδέχθηκε ότι ένας από τους λόγους της παραίτησης αφορά το γεγονός ότι αισθάνονταν «ολομόναχος στον χειρισμό» των περιβαλλοντικών προκλήσεων στους κόλπους της κυβέρνησης.

Επίσης, ο μέχρι πρότινος υπουργός Οικολογίας σημείωσε την απογοήτευσή του για την έλλειψη προόδου στην κυβερνητική πολιτική για το κλίμα και άλλους περιβαλλοντικούς στόχους και πρόσθεσε ότι την απόφαση αυτή την πήρε χθες το βράδυ μετά από «συσσώρευση απογοητεύσεων» για την ανεπάρκεια που επέδειξε η κυβέρνηση της Γαλλίας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και άλλων περιβαλλοντικών απειλών.

Να σημειωθεί πάντως, πως ο 63χρονος Ιλό τόνισε ότι για την απόφασή του να παραιτηθεί δεν είχε ενημερώσει τον πρόεδρο Μακρόν.

Loading