Πατέρας στη Γαλλία μηνύει το YouTube και το WhatsApp

Ένας πατέρας στην Γαλλία, κατέθεσε μήνυση εναντίον δύο κολοσσών του διαδικτύου του YouTube και του WhatsApp , καθώς σύμφωνα με τον ίδιο ευθύνονται γιατί μέσω ενός παιχνιδιού ώθησαν τον έφηβο γιο του στην αυτοκτονία.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, ο πατέρας υποστηρίζει ότι οι δύο αυτές εφαρμογές, «έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή» του γιου του, ενός αγοριού 14 ετών που βρέθηκε νεκρό βάζοντας τέλος στην ίδια του τη ζωή στα μέσα Οκτωβρίου.

Ο πατέρας του παιδιού, ονόματι Ρενέ Γκατινό, δήλωσε ότι κατηγορεί το YouTube, το WhatsAPP και τον ιστότοπο rencontre-ados.com ότι δεν προστάτευσαν τους νέους.

«Θεωρώ ότι το κράτος δεν έλαβε υπόψη του τους κινδύνους που συνιστούν αυτοί οι ιστότοποι για τους νέους», πρόσθεσε.

«Νομίζαμε ότι στην επαρχία θα ήμασταν ήσυχοι. Αλλά το διαδίκτυο είναι παντού και δεν φροντίζουν για την ασφάλειά του» είπε. Εξήγησε μάλιστα ότι, παρά την ηλικία του, γράφτηκε και ο ίδιος χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στον ιστότοπο γνωριμιών για εφήβους rencontre-ados.com.

Το συγκεκριμένο βιντεοπαιχνίδι το Momo Challenge, διατίθεται μέσω του WhatApp και σύμφωνα με τον ενάγοντα «απειλεί» τους συμμετέχοντας, αναγκάζοντάς τους να κάνουν επικίνδυνα πράγματα που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τον θάνατο του παίκτη.

Loading