Πιθανή η παράκαμψη της Δανίας στην κατασκευή του Nord Stream-2

Ο οικονομικός διευθυντής της κατασκευάστριας εταιρείας Nord Stream 2 AG που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου από την Ρωσία με τελικό προορισμό την Γερμανία, ονόματι Πολ Κορκοράν, προειδοποίησε σήμερα ότι ο αγωγός ενδέχεται να μην περάσει από την Δανία εάν η κυβέρνηση της χώρας δεν δώσει το πράσινο φως.

propoli

Ο Κορκοράν, στο περιθώριο της Διάσκεψης για το φυσικό αέριο που διεξάγεται τις μέρες αυτές στην Ουάσινγκτον, τόνισε ότι μόλις το 10% του αγωγού αναμένεται να κατασκευαστεί επί δανέζικων χωρικών υδάτων, που σημαίνει ότι η παράκαμψη αυτού είναι εύκολη και άρα πολύ πιθανή να συμβεί.

«Πιθανότερη εκδοχή είναι η τοποθέτηση του αγωγού στα διεθνή ύδατα»

«Προγραμματίζουμε να ξεκινήσουμε το καλοκαίρι (σσ την κατασκευή του αγωγού). Ήδη αρχίσαμε τις προπαρασκευαστικές εργασίες στο παραλιακό τμήμα και στον πυθμένα, έχουν επιστρατευθεί τα ειδικά πλοία που τοποθετούν υποθαλάσσια τον αγωγό, και ως εκ τούτου μπορεί να ξεκινήσουν να τον τοποθετούν στις προσεχείς εβδομάδες.[…] Εάν η κυβέρνηση της Δανίας δεν εγκρίνει την τοποθέτηση του αγωγού στα δικά της χωρικά ύδατα, θα πρέπει να αλλάξουμε την όδευση του και η πιθανότερη εκδοχή είναι η τοποθέτηση του στα διεθνή ύδατα, βόρεια τη Δανίας», κατέληξε ο Κορκοράν.

Σημειώνεται ότι μόλις χθες, ο πρωθυπουργός της Δανίας κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουκρανία, είχε δηλώσει πως η κατασκευή του εν λόγω αγωγού, είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να συζητηθεί από τους Ευρωπαίους.

Loading