Ποια είναι τα τοπ πέντε μέρη που επιλέγουν οι Ρώσοι για διακοπές;

Το τρίτο πιο δημοφιλές θερινό θέρετρο των χωρών της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ) αναδείχθηκε η λίμνη Νάρατς στη Λευκορωσία, σύμφωνα με στοιχεία του ρωσικού τουριστικού πρακτορείου TurStat.

propoli

Τα κορυφαία πέντε θερινά θέρετρα των χωρών της ΚΑΚ σύμφωνα με το πρακτορείο είναι η λίμνη Μπορόγογιε στο Καζακστάν, η λίμνη Ισουκ-Κουλ στην Κιργιζία, η λίμνη Νάρατς στη Λευκορωσία, οι παραλίες Μπλίγκα στην ακτή της Κασπίας στο Αζερμπαϊτζάν και η λίμνη Σεβάν στην Αρμενία.

Η βαθμολογία των θέρετρων βασίζεται στη συμμετοχή των Ρώσων τουριστών οι οποίοι, σύμφωνα με το πρακτορείο TurStat, πηγαίνουν για διακοπές 7 έως 14 ημέρες και το ημερήσιο κόστος κυμαίνεται από 50 έως 100 δολάρια. Οι παραλίες Μπλίγκα στην Κασπία είναι το πιο ακριβό θέρετρο με ημερήσιο κόστος διαμονής 100 δολάρια και το πιο φθηνό το Ισούκ-Κουλ στο Κιργιστάν με 50 δολάρια. Στη λίμνη Νάρατς το ημερήσιο κόστος εκτιμάται στα 75 δολάρια την ημέρα.

Η περιοχή της λίμνης Νάρατς είναι ένας μοναδικός φυσικός θησαυρός και η μεγαλύτερη τουριστική περιοχή της Λευκορωσίας. Γραφικά τοπία, καθαρές λίμνες, ποτάμια και θεραπευτικές ιαματικές πηγές προσελκύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Η λίμνη δημιουργήθηκε πριν από 11.000 χρόνια και στα ύδατα της φιλοξενεί πάνω από 23 είδη ψαριών, ενώ στις όχθες και στα μικρά νησάκια ζουν εκατοντάδες σπάνια πουλιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading