Ποινή φυλάκισης δύο ετών στον Ν. Γκρουέφσκι!

Την ποινή της φυλάκισης δύο χρόνων θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο πρώην πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέφσκι, λόγω μιας αγοράς πολυτελούς αυτοκινήτου το 2012.

propoli

Όπως μεταδίδει η υπηρεσία της Deutsche Welle, οι εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα τον Ιανουάριο του 2017 σχετικά με την αγορά μιας Μερσέντες, η αξία της οποίας ξεπερνούσε τις 500.000 ευρώ αντλώντας στοιχεία από την υπόθεση με τις υποκλοπές που είχαν έρθει στην κατοχή τους από τον τότε πρόεδρο της αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεφ.

Στην συγκεκριμένη υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται τρεις ακόμη κυβερνητικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για κατάχρηση εξουσίας το 2012 όταν παραβίασαν τις τυπικές διαδικασίες αγοράζοντας το αυτοκίνητο για λογαριασμό του Γκρουέφσκι.

Και η πρώην υπουργός Εσωτερικών στο εδώλιο

Επίσης μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκεται και η τότε υπουργός Εσωτερικών, Γκορντάνα Γιανκουλόσκα, αν και η δική της υπόθεση διαχωρίστηκε από αυτή του πρώην πρωθυπουργού της πΓΔΜ.

Η ποινή αφορά το πόρισμα των εισαγγελέων που έκριναν ότι από τον συγκεκριμένο διαγωνισμό ευνοήθηκε κατασκευαστής, ενώ άλλες εταιρείες δεν είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν.

Loading