«”Πολύ ευγενικοί” οι Ρεπουμπλικανοί σε σχέση με την υπόθεση Κάβανο»

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, ισχυρίστηκε ότι οι Ρεπουμπλικανοί είναι πολύ ευγενικοί με την γυναίκα η οποία κατηγόρησε τον Μπρετ Κάβανο, τον υποψήφιο που πρότεινε ο ίδιος για τη θέση του προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου.

propoli

Μάλιστα, ως απόδειξη έφερε το γεγονός ότι εάν το Ρεπουμπλικανικό κόμμα εάν το επιθυμούσε, θα είχε ήδη επικυρώσει τον Κάβανο στο αξίωμα του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όμως από θέμα σεβασμού προς το πρόσωπο της γυναίκας επέλεξαν να μην το κάνουν.

«Η Γερουσία, οι Ρεπουμπλικανοί, δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ευγενικοί στον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται το θέμα. Θα μπορούσαν να το έχουν τελειώσει (σ.σ. να ψηφίσουν υπέρ του διορισμού) πριν από δυόμισι εβδομάδες… που ειλικρινά είναι αυτό που θα προτιμούσα εγώ. Αλλά δεν το έκαναν» είπε στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Ο Κάβανο και η 51χρονη καθηγήτρια Κριστίν Μπλάζεϊ Φορντ, που τον κατηγορεί ότι της επιτέθηκε όταν ήταν και οι δύο μαθητές Λυκείου, πρόκειται να καταθέσουν αύριο σε Επιτροπή της Γερουσίας.

Loading