Πομπέο: «Ο πάστορας Μπράνσον πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, αμέσως»

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφέρθηκε στην υπόθεση του Άντριου Μπράνσον, του Αμερικανού πάστορα ο οποίος έχει τεθεί σε κατοίκον περιορισμό και κατηγορείται από την τουρκική δικαιοσύνη για κατασκοπεία, ελπίζοντας να απελευθερωθεί σύντομα.

propoli

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη υπόθεση έχει προκαλέσει μια πρωτοφανή διπλωματική κρίση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία.

Σε ερώτηση που δέχθηκε από δημοσιογράφο στο περιθώριο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη σχετικά με τις φήμες που κάνουν λόγο για πιθανή απελευθέρωση του πάστορα αυτόν τον μήνα, ο Πομπέο ανέφερε ότι «θα μπορούσε να απελευθερωθεί αυτόν τον μήνα, έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος τον περασμένο μήνα και επομένως θα έπρεπε να απελευθερωθεί σήμερα».

«Μιλήσαμε με τους Τούρκους, γνωρίζουν τις προσδοκίες μας» και άλλες συνομιλίες αναμένεται να λάβουν χώρα αυτήν την εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, σημείωσε ο Μάικ Πομπέο.

«Ο πάστορας Μπράνσον και οι άλλοι Αμερικανοί που παραμένουν υπό κράτηση στην Τουρκία πρέπει όλοι τους να αφεθούν ελεύθεροι από την Τουρκία, αμέσως» επέμεινε ο ίδιος.

Loading