Πούτιν: «Δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας»

«Όχι φυσικά» ήταν η απάντηση του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο ερώτημα αν αποδέχεται το πόρισμα της διεθνούς ερευνητικής ομάδας ότι η Ρωσία κατέρριψε το Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών πάνω από τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.

propoli

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν αρκετά σενάρια που πρέπει να εξεταστούν ακόμα σχετικά με την πτήση MH17, ενώ άφησε σαφείς αιχμές κατά των εμπειρογνωμόνων λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κάτι που να μας εμπνέει εμπιστοσύνη όσον αφορά τα τελικά συμπεράσματα» της έρευνας για την τραγωδία.

Αναφερόμενος στην έρευνα της διεθνούς ερευνητικής ομάδας που συστάθηκε για να ερευνήσει τα αίτια της συντριβής του Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι στην Ρωσία δεν επετράπη να συμμετάσχει στην έρευνα που έγινε από διεθνή ερευνητική ομάδα και «συνεπώς δεν έχουμε λόγους να εμπιστευθούμε πλήρως τα συμπεράσματα αυτής της έρευνας».

«Η εμπειρία μας είναι αρνητική»

Περνώντας μάλιστα στην αντεπίθεση υπενθύμισε την περίπτωση της συντριβής ρωσικού αεροσκάφους στην Μαύρη Θάλασσα, το οποίο πραγματοποιούσε πτήση από το Ισραήλ με προορισμό τη Ρωσία και το οποίο είχε καταρριφθεί από ουκρανικό πύραυλο στις αρχές του 2000. «Έριξαν κάποτε στην Μαύρη Θάλασσα ρωσικό αεροσκάφος, που είχε αναχωρήσει από το Ισραήλ και δεν είχαν αναγνωρίσει την ευθύνη τους. Στη συνέχεια παρόλα αυτά την αποδέχθηκαν, αλλά δεν κατέβαλλαν ούτε αποζημιώσεις» είπε ο Ρώσος πρόεδρος και επανέλαβε: «Γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο η εμπειρία μας είναι αρνητική, δυστυχώς όμως υπάρχει αυτή η εμπειρία, ενώ σε ότι αφορά αυτό το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό θα θέλαμε να συμμετάσχουμε πλήρως σ’ αυτή την έρευνα».

Loading