Πρέσβειρα ΗΠΑ στον ΟΗΕ: «Το Ισραήλ επέδειξε αυτοσυγκράτηση στη Γάζα»

Μπορεί η «σφαγή» στη Γάζα να έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή, ωστόσο η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Νίκι Χέιλι, υποστήριξε πως το Ισραήλ «επέδειξε αυτοσυγκράτηση» κατά τη διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων της Δευτέρας (14/5).

propoli

Η Νίκι Χέιλι προέβη στη συγκεκριμένη δήλωση την Τρίτη (15/5), μία ημέρα μετά το «μακελειό» στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας, που προκάλεσε το θάνατο δεκάδων και τον τραυματισμό εκατοντάδων Παλαιστινίων. Παράλληλα, καταδίκασε σθεναρά τη συμπεριφορά της Χαμάς, στην οποία απέδωσε την ευθύνη για το θάνατο των Παλαιστινίων.

«Καμία χώρα σε αυτήν την αίθουσα δεν θα ενεργούσε με μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση όσο το Ισραήλ», δήλωσε για τα γεγονότα στη Γάζα η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.

«Η Χαμάς είναι ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα χθες», πρόσθεσε η ίδια, τονίζοντας ότι η στάση της παλαιστινιακής οργάνωσης υποδαυλίζει τη βία εδώ και χρόνια, «πολύ πριν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να μεταφέρουν την πρεσβεία τους» στην Ιερουσαλήμ.

«Οι ΗΠΑ εκφράζουν τη λύπη τους για τους θανάτους, όμως υπάρχει πολλή βία στην περιοχή», πρόσθεσε η Χέιλι, εκφράζοντας και τη λύπη της επειδή το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν συζητά αρκετά σχετικά με τις ενέργειες του Ιράν στη Συρία και την Υεμένη.

Loading