Προειδοποιήσεις Σαλβίνι προς τις ΜΚΟ

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι απηύθυνε τη Δευτέρα νέα προειδοποίηση προς τις ανθρωπιστικές οργανώσεις που διασώζουν μετανάστες στη Μεσόγειο ανοικτά της Λιβύης κι αποπειρώνται να τους αποβιβάσουν σε ιταλικά λιμάνια.

propoli

«Τα λιμάνια ήταν και συνεχίζουν να είναι κλειστά», ανέφερε ο Σαλβίνι, υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μέσω Twitter, πληκτρολογώντας τη λέξη «κλειστά» με κεφαλαία. Παράλληλα, το υπουργείο του δημοσιοποίησε μια οδηγία οκτώ σελίδων υπ’ όψιν όλων των ΜΚΟ που τις αφορά, υπενθυμίζοντας τη νομοθεσία που τελεί σε ισχύ όσον αφορά τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα – νομοθεσία που ο Σαλβίνι διατείνεται πως ορισμένα πλοία ανθρωπιστικών οργανώσεων παραβιάζουν.

Μολονότι αναγνωρίζει σε αυτή την οδηγία ότι το να προσφέρεται βοήθεια σε ανθρώπους η ζωή των οποίων διατρέχει κίνδυνο αποτελεί «προτεραιότητα», ο Σαλβίνι απειλεί με «κυρώσεις» όλους όσοι «παραβιάζουν σαφώς τους διεθνείς, ευρωπαϊκούς και εθνικούς κανονισμούς όσον αφορά τις διασώσεις».

 

Loading