Προεκλογικός καυγάς με φόντο τα… ψυγεία στην Τουρκία

Σε άλλο επίπεδο έχει φτάσει η προεκλογική κόντρα στην Τουρκία με τους Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Μουχαρέμ Ιντζέ να μάχονται και να θέτουν σε πρώτη πολιτική ατζέντα το…ψυγείο και τις οικιακές συσκευές του σπιτιού.

propoli

Συγκεκριμένα, βασικό αντικείμενο του λεκτικού διαξιφισμού ανάμεσα στους δύο πολιτικούς ηγέτες αποτέλεσαν τα…ψυγεία, γεγονός που οδήγησε σε αυτόν οι ομιλίες του Ερντογάν ο οποίος προσπάθησε να αποδείξει ότι η ύπαρξη ψυγείου σε κάποιο νοικοκυριό αποτελεί σημάδι…οικονομικής ευμάρειας.

Το ψυγείο στοιχείο ευμάρειας

«Το 2002 πωλούνταν 91.000 αυτοκίνητα, ενώ το 2017 πουλήθηκαν 723.000. Τότε είχαν πουληθεί περίπου 1,088 εκατομμύρια ψυγεία, ενώ πέρυσι ο αριθμός έφτασε τα 3,107 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πια φτωχοί άνθρωποι. Αν υπάρχει ένα ψυγείο σε κάθε σπίτι, αυτό σημαίνει ότι έχουμε φτάσει σε ένα κάποιο σημείο ευμάρειας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν στην ομιλία του.

Όπως ήταν φυσικό η συγκεκριμένη φράση αποτέλεσε αντικείμενο…αντιπολίτευσης από τον Μουχαρέμ Ιντζέ ο οποίος στην δική του ομιλία αντέτεινε. «Η τελευταία ομιλία του, δείχνει πόσο μακριά από την πραγματικότητα και τους απλούς πολίτες βρίσκεται ο Ερντογάν.  Πριν από σένα δηλαδή που διατηρούσαμε τα τρόφιμα; Σε κουφάλες δέντρων;».

Loading