Φωτογραφία Αρχείου

Προς απόλυση το 50% του προσωπικού της ρωσικής κρατικής τράπεζας

Μέτρα προκειμένου η κρατική τράπεζα της Ρωσίας Vnesheconombank να γίνει πιο ανταγωνιστική, στα οποία θα περιλαμβάνονται και δεκάδες απολύσεις, ανακοίνωσε ότι θα λάβει η ένα διοίκηση η οποία ανέλαβε τα ηνία της τράπεζας στα τέλη του Μαΐου.

propoli

Στα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε ότι θα λάβει, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η απόλυση περίπου του 40% με 50% του συνολικού προσωπικού της τράπεζας, δηλαδή γύρω στους 900 εργαζόμενους, με την αιτιολογία ότι στόχος του συγκεκριμένου μέτρου είναι να μειωθούν οι δαπάνες και να βελτιωθούν οι οικονομικοί δείκτες. Ακόμα όμως, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να απαλλαγεί και από τον στόλο των υπηρεσιακών αυτοκινήτων που βρίσκονται στην κατοχή της, και τα οποία επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της.

Η μεταρρύθμιση της κρατικής τράπεζας, αποτελεί επιθυμία του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος επιδιώκει την μετατροπή της όπως ανέφερε σε «εργαλείο ανάπτυξης».

Στο τιμόνι της Vnesheconombank, επιφορτίζοντάς τον με το βαρύ έργο της μεταρρύθμισης, ο Πούτιν τοποθέτησε τον πρώην αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Ίγκορ Σουβάλοφ, ο οποίος αντικατέστησε τον Σεργκέι Γκορκόφ που είχε αναλάβει τη διοίκηση τον Φεβρουάριο του 2016.

Από την πλευρά της η τράπεζα στο άκουσμα των δεκάδων απολύσεων, εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας δεσμεύεται ότι η αναδιάρθρωση της τράπεζας θα γίνει αυστηρά με γνώμονα την ισχύουσα ρωσική νομοθεσία, ενώ θα καταβληθούν κανονικά όλες οι αποζημιώσεις που προβλέπονται για τις απολύσεις οι οποίες θα γίνουν σταδιακά και δεδομένων των δυνατοτήτων που υπάρχουν θα συνδράμει στην εύρεση απασχόλησης των συνεργατών της.

Loading