Εντοπίστηκαν και άλλα πτώματα στα Ιμαλάια

Την Δευτέρα (03/06) ελικόπτερα που πετούν πάνω από τα Ιμαλάια, εντόπισαν και άλλα πτώματα ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των οκτώ αγνοούμενων ορειβατών, σύμφωνα με πηγή του στρατού της Ινδίας.

propoli

Η ίδια πηγή, η οποία ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη δήλωσε ότι «πτώματα εντοπίστηκαν στη διάρκεια της έρευνας με ελικόπτερο. Βρίσκονται στον ίδιο δρόμο με αυτόν που ακολούθησαν οι ορειβάτες».

Οι αρχές αναζητούν από την Παρασκευή μια ομάδα οκτώ ορειβατών, τέσσερις Βρετανούς, δύο Αμερικανούς, έναν Ινδό και μία Αυστραλή, στο δεύτερο ψηλότερο βουνό της Ινδίας, το Νάντα Ντεβί στο οποίο σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα ισχυρές χιονοπτώσεις και χιονιστιβάδες.

Η ομάδα υπό την καθοδήγηση του Βρετανού Μάρτιν Μόραν, ο οποίος έχει ανέβει το συγκεκριμένο βουνό πολλές φορές με επιτυχία, δεν έδωσε σημεία ζωής στον καταυλισμό Μουνσιγιάρι, στο ινδικό κρατίδιο Ουταραχάντ. Η ομάδα ξεκίνησε την αναρρίχηση της στις 13 Μαϊου και θα έπρεπε να είχαν επιστρέψει στον καταυλισμό βάσης στις 26 του ίδιου μήνα.

Η πηγή σχολίασε επίσης: «Οι πιθανότητες να έχουν επιβιώσει είναι πολύ μικρές καθώς μιλάμε για υψόμετρο 4.600 με 5.500 μέτρων. Είναι σχεδόν αδύνατο να είναι ζωντανοί».

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας από την πλευρά του δήλωσε ότι οι διασώστες θα προσπαθήσουν να φτάσουν στο σημείο οπού εντοπίστηκαν τα πτώματα.

Loading