Ουτρέχτη: Πυρά με νεκρό και πολλούς τραυματίες

Συναγερμός έχει σημάνει εγώ και λίγη ώρα στην Ολλανδία, καθώς σημειώθηκαν πυρά και υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον ένα νεκρό και αρκετούς τραυματίες στην Ουτρέχτη.

propoli

«Πυρά στην πλατεία της 24ης Οκτωβρίου. Πολλές σφαίρες. Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης», ανακοίνωσε η αστυνομία με μήνυμα στο Twitter. Διευκρίνισε πως πρόκειται για «πυροβολισμούς μέσα σ’ ένα τραμ» και πως έχουν αναπτυχθεί ιατρικά ελικόπτερα.

Η αστυνομία δεν είχε περισσότερες λεπτομέρειες για το επεισόδιο και δεν ήταν σε θέση να γνωστοποιήσει ποια είναι η κατάσταση των τραυματιών. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Γιουστ Λανσάγκε, είπε πως δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις.

Τουλάχιστον ένας νεκρός

Λίγο αργότερα, ωστόσο, το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων έκανε λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό από τα πυρά στην Ουτρέχτη.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε πως «ανησυχεί βαθιά» και πως η κυβέρνηση θα συνεδριάσει εκτάκτως σχετικά με το επεισόδιο. Το ολλανδικό ραδιόφωνο μετέδωσε πως τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί στην έδρα της κυβέρνησης στη Χάγη.

Ο τοπικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός RTV Utrecht επικαλέσθηκε αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος είδε μια γυναίκα να κείτεται στο έδαφος. Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, μερικοί άνδρες απομακρύνθηκαν τρέχοντας από τη σκηνή.

Η αστυνομία της Ουτρέχτης ανακοίνωσε πως η Πλατεία 24ης Οκτωβρίου, μια στάση του τραμ έξω από το κέντρο της πόλης, αποκλείσθηκε ενώ επιτόπου βρίσκονται υπηρεσίες επείγουσας βοήθειας.

Ανοικτό το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο σημείο έχει σπεύσει και μία μονάδα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, κάτι που δείχνει πως εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο η επίθεση να ήταν τρομοκρατική ενέργεια.

Μάλιστα, οι αρχές ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας σε διάφορα σημεία, όπως αεροδρόμια και υποδομές ζωτικής σημασίας, ενώ διέταξαν τα σχολεία να κλείσουν τις πόρτες τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο δράστης έχει διαφύγει, ενώ οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η επίθεση να διαπράχτηκε από περισσότερα του ενός άτομα.

Loading